Významný personální přestup na českém finančním trhu

Bývalý generální ředitel Generali Pojišťovny Petr Kopecký (41) nastoupil v lednu 2012 do společnosti Broker Expert (člen skupiny Broker Consulting), která poskytuje nezávislé finanční poradenství a zprostředkování. Bude zde zastávat nejvyšší pozici v rámci obchodní sítě – zemský ředitel. Nástup Petra Kopeckého do Broker Expert potvrzuje trend změn finančního trhu posledních let. Odráží skutečnost,  že stále více odborníků vnímá silný tržní potenciál a oblibu oboru nezávislého finančního poradenství.

Činnost Petra Kopeckého bude spočívat v podpoře stávajících obchodních struktur, dalším rozšiřování obchodní sítě a vyhledávání nových obchodních příležitostí.

„Ve finančním poradenství spatřuji velkou příležitost, protože stále více českých rodin začíná pod tlakem hospodářské krize přemýšlet o svých penězích mnohem odpovědněji, než tomu bylo doposud a služba spolehlivého nezávislého finančního konzultanta tak bude velice žádaná. Věřím, že ve skvělém týmu Broker Expert naplno využiji svých dlouholetých znalostí finančního trhu i svých schopností vést lidi a budovat rozsáhlé obchodní týmy. Skupinu firem Broker Consulting jsem pro rozvoj svého podnikání zvolil s ohledem na její atraktivní a stálou firemní strategii a vynikající kvalitu služeb, dokázanou například v nedávném vítězství v největším testu finančních poradců na českém trhu“, komentuje své rozhodnutí Petr Kopecký.

Generální ředitel Broker Consulting Petr Hrubý k tomu říká: „Dlouhodobě pracujeme na tom, aby naše společnost byla přitažlivá pro schopné lidi na trhu práce a aby oslovovala i nejzkušenější manažery. Petra Kopeckého si velmi vážím jak po profesní, tak i lidské stránce. To, že si pro naplnění své podnikatelské vize vybral naši společnost, je pro mě signálem, že jdeme správným směrem.“

Do společnosti Broker Expert přichází Petr Kopecký po osmi letech působení v oboru pojišťovnictví. V posledních třech letech zastával post generálního ředitele Generali Pojišťovny. V letech 2003-2008 pracoval jako náměstek pro obchod a marketing v České pojišťovně. Dříve působil také jako ředitel divize telekomunikací a finančních služeb v poradenské firmě Logica, generální ředitel reklamní agentury MARK/BBDO a ředitel klientského servisu v agentuře McCann-Erickson. Petr Kopecký je ženatý a má dvě děti.

O  Broker Expert

Společnost Broker Expert se zabývá nezávislým poradenstvím v oblasti finančních služeb a zprostředkování finančních produktů. Vznikla v červenci roku 2010 jako člen finanční skupiny Broker Consulting. Podle výsledků  testu inicovaného v červnu 2011 odbornými servery iDNES.cz, Měšec.cz, Poradci-sobě.cz a časopisem Finanční poradce poskytují konzultanti finanční skupiny Broker Consulting nejkvalitnější poradenské služby na českém trhu. V současné době má Broker Consulting své pobočky v České republice a na Slovensku. Do skupiny firem Broker Consulting patří vedle společnosti Broker Expert také slovenská společnost Fin Consulting a slovenský Broker Consulting. V roce 2010 činila výše obratu z hlavní činnosti celé skupiny firem 611 milionů korun a počet spolupracovníků přesáhl číslo 1000.

Kontakt: Jan Lener, Broker Consulting, Evropská 846/176a, 160 00 Praha 6, Email: jan.lener@bcas.cz, Tel: 608 770 955