Výhody studentských účtů

Banky se stále více zaměřují na mládí a lákají k zakládání studentských kont. Vycházejí vstříc středoškolákům a vysokoškolákům ve věku 15 – 28 let a nabízejí jim vedení účtů za výhodnějších podmínek než u jiných kont. Studentský účet má výchovný aspekt, motivuje studenty, aby se učili zacházet s penězi a plánovat své výdaje.

To je pro život důležité. Jaké výhody banky poskytují? Skoro všechny banky poskytují studentská konta zdarma – vedení účtu, zasílání výpisů i správu platebních karet. Účet lze ovládat klasickými bankovními kanály – tedy osobně, telefonicky nebo internetem. U některých bank je např. telefonní bankovnictví zdarma (např. u Union banky).

Podle čeho vybírat

Hlídejte poplatky, rozsah služeb a bonusy. Zajímavé jsou prémie k účtu, které některé banky poskytují. Např. Česká spořitelna připíše ročně na účet studenta s červeným diplomem 10.000 Kč, Komerční banka každý rok v září přidá 333 Kč na studentský účet, když 1x měsíčně po dobu jednoho roku zaplatíte kartou nebo dobijete mobil v bankomatu KB.

Aktuální bonusy

Nyní je to bonus ČSOB ke Studentskému kontu Plus, kdy v období od 1.6. do 30.9.2008 lze uskutečnit měsíčně zdarma 5 výběrů z bankomatu v zahraničí, a to v různých zemích. Náklady spojené s výběrem z bankomatu v zahraničí hradí za klienta ČSOB.

Zhodnocení poskytuje studentům OK Konto se svou Premia kartou Broker Consulting zvláště tím, že při platbě kartou získáte až 10% placené částky zpět. Karta ale není příliš vhodná pro hotovostní výběr z bankomatů. Podívejte se na www stránky studentských účtů, prostudujte a porovnejte je.