Broker Consulting: v roce 2011 opět dvouciferný růst

Finanční skupina Broker Consulting vytvořila podle auditovaných hospodářských výsledků v roce 2011 zisk ve výši 31,5 mil. Kč. Obrat z hlavní činnosti finanční skupiny přesáhl v loňském roce částku 727 milionů korun, což odpovídá meziročnímu nárůstu přes 17 procent. Ryze česká společnost tak během své 14leté historie dokázala už podvanácté dosáhnout meziročního nárůstu v řádu desítek procent. Podle průběžných výsledků za prvních pět měsíců roku 2012 lze očekávat, že letos se tempo expanze ještě zvýší.

K příznivému vývoji společnosti přispívá v současné době rostoucí zájem české veřejnosti o profesionální poradenství v oblasti rodinných financí. „Lidé stále častěji vyhledávají služby odborníků, kteří jim poradí komplexně s financováním bydlení, spořením na stáří, investicemi, výhodným uložením volných finančních prostředků i s optimálním pojištěním,“ říká ředitel PR Broker Consulting Jan Lener a dodává: „Svou roli sehrála určitě také vloni schválená penzijní reforma. Lidé si uvědomili, že se o ně stát ve stáří nepostará a zajímají se o dlouhodobé spoření a investice, kterými si mohou sami zajistit spokojené stáří.“

Společnost Broker Consulting poskytuje služby nezávislého finančního poradenství a spolupracuje s více než padesáti bankami, pojišťovnami a investičními společnostmi. Co se týká struktury obratu společnosti za rok 2011, v České republice byl tvořen ze 40 % rizikovým životním pojištěním, druhou nejvýznamnější část tvořily investice (19,4 %) a investiční životní pojištění (19,3 %). Téměř 10 % obratu tvořily zprostředkované úvěry na bydlení.

V roce 2012 rozšířila společnost Broker Consulting své služby o bankovní účty. „Zatímco v bankách se privátní bankéři věnují pouze extrémně bonitním klientům, u nás poskytujeme srovnatelnou službu i lidem s průměrnými příjmy. Individuální přístup, spolupráce s nejvýznamnějšími finančními institucemi na českém trhu, vyjednání výhodných smluvních podmínek a přizpůsobení se časovým možnostem klientů, jsou u nás běžnou součástí poskytovaných služeb. Kvalitu našich služeb potvrdil v loňském roce také výsledek rozsáhlého testu finančních poradců, v němž získali naši konzultanti absolutní vítězství,“ říká generální ředitel Broker Consulting Petr Hrubý.